Log ind | PCguru - Hjælp til det med computeren

19. oktober 2008

Hen til kommoden og tilbage igen…

Tre dage inde i Asus eee oplevelsen har jeg følgende at berette: Det blev simpelthen for træls med det der Xandros operativsystem, og derfor mente jeg, at det måtte være en god idé at udstyre maskinen med Ubuntu, som jeg trods alt kender lidt til. Ved, hvordan man installerer nye programmer, får First Class til at virke og, ikke mindst, har et skrivebord!

Som sagt så gjort. Det gik ikke godt. Efter installationen meldte systemet error 2, og det var så det. Jeg satte den residente ekspert i gang med at løse problemet, eftersom jeg ikke selv kunne. Disse manøvrer tog hele dagen i går, uden held. Enten har vi (jeg) gjort et eller andet uopretteligt forkert, eller også er den der Ibex Ubuntu ikke klar til primetime. Don’t do this at home, kids!

Hvad så, gode råd var dyre og rådne dyr osv. Eksperten genetablerede Asus’en fra de medfølgende skiver, og jeg gav mig til at følge de opskrifter, der er på internettet for at få Xandros gjort mere konfigurabelt. Det skulle jeg nok have gjort fra begyndelsen. Nu har jeg et skrivebord, jeg kan køre synaptic og FirstClass og Skolekom virker. Så vidt, så godt.

Jeg har haft nytte af disse links: Det første for at tilføje repositorier (steder, hvor Linux kan hente programmer). Som manden skriver: Gør det hele, eller gør ikke noget af det. Alt eller intet. Det kan anbefales at tage en dyb indånding, en ekstra kop kaffe og en gennemlæsning, inden man går i gang. Opskriften virker, det er der ingen ben i. Det næste link handler om at installere kde desktoppen, som får Xandros, af mig kaldet Idiot-Linux, til at ligne – tjah, lad mig bare indrømme det: Windows.

Men alt i alt har jeg nu leget så meget med maskinen, at jeg nok er nødt til at beholde den ;-)

Der er lukket for kommentarer.